top of page

Waarom doet mijn hond dit nu?

Bijgewerkt op: 17 okt. 2020

Een hond heeft verschillende levensfases waar hij doorheen zal gaan. Elke levensfase heeft zo zijn eigen bijkomstigheden. Een puppy bijvoorbeeld zal de wereld en zijn eigen lichaam nog moeten verkennen. We zien vaak dat we ons daar niet altijd van bewust zijn en denken dat hij of zij het zelf wel kan uitzoeken. Het is dus aan ons om ze de kans te geven nieuwsgierig en ondernemend te mogen zijn, om zo op een veilige en leuke manier zelfvertrouwen op te bouwen.

Maar ook volwassen honden hebben deze uitdaging nodig om een stabiele en gelukkige hond te zijn. Er zijn bijvoorbeeld honden met een "rugzakje", hiermee bedoel ik honden die een nare ervaring hebben gehad, zijn herplaatst of honden die naar Nederland zijn gehaald om hier een beter leven te krijgen.

Honden werken van nature met lichaamstaal en kalmerende signalen om iets duidelijk te maken. Ik kan u leren de kalmerende signalen en lichaamstaal van uw hond te gaan zien. Hierdoor is, samen met het invullen van een vragenlijst en een observatie van uw hond, vaak op te maken waar uw hond moeite mee heeft. Wanneer we dit weten kunnen we doelgericht het ‘probleem’ op gaan lossen.

Er zijn verschillende problemen waar u tegenaan kunt lopen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Trekken aan de lijn;

  • Uitvallen naar andere honden;

  • Overmatig blaffen;

  • Verlatingsangst;

  • Wanneer u de ‘uit’ knop op uw hond niet kunt vinden ;)

  • Niet in de auto willen;

  • Bang voor vuurwerk;

  • enz.Ergens hoop ik dat ik ervan uit mag gaan dat we een hond nemen om een beste vriend erbij te hebben. Een maatje waar je een band mee opbouwt, en samen vele gelukkige jaren mee mag beleven. Vergeet dus niet dat ook iedere hond een individu is net als bij mensen. Ieder met zijn eigen karakter en persoonlijkheid.

Regels horen er te zijn maar die bepaalt uzelf, net als bij het opvoeden van kinderen. Ieder op zijn eigen manier. Schaam u dus nooit voor uw hond hij is zoals hij is, het belangrijkste is dat je samen gelukkig kan zijn!

144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page