top of page

Over ons

Wie zijn wij?

Wij, Patrick en Hannah hebben een kleinschalig bedrijf aan huis wat gericht is op communicatie tussen mens en hond (of paard). Door beter te begrijpen wat ze bedoelen, zijn we beter in staat goed te kunnen handelen en respect te tonen.

 

Door onze interesse in honden en paarden en de communicatie tussen mens en hond of paard hebben wij ons verdiept in het trainen van honden en paarden met behulp van kalmerende signalen, lichaamstaal, wederzijds respect en vertrouwen.

Wij staan voor u klaar als u het contact met uw hond of paard even bent verloren.

Wat doen we?

Je dieren begrijpen

Observeren

Door observeren van uw hond en het invullen van een vragenlijst gaan we proberen te achterhalen wat er in uw hond omgaat. Als we dit weten kunnen we doelgericht aan de slag gaan. Doordat we de hond beter gaan begrijpen kunnen we zorgen dat eventuele moeilijkheden voor de hond verdwijnen.


Stress

Stress bij de hond geeft in de meeste gevallen het "probleemgedrag" 

Door te kijken waar de hond stress van krijgt (we letten hierbij op de kalmerende signalen) kunnen we ook zorgen dat we die stress voor hem of haar gaan wegnemen. Stress weg is in veel gevallen ook "probleem" weg.


Pijn

Er is in alle gevallen 1 ding wat we als eerste moeten weten : Heeft mijn hond pijn? Pijn zal namelijk bijna altijd leiden naar ongewenst gedrag. Voordat we met eventuele training kunnen beginnen moeten we dus zeker weten dat uw hond geen pijn heeft. Wanneer u hier aan twijfelt zal dit eerst uitgezocht moeten worden. Het heeft namelijk geen enkele zin en is al zeker niet in lijn met het welzijn en respect naar uw hond om te gaan trainen met pijn.

Social walk
DogBehavior
Sensory Garden
Sociale wandeling
dog behavior
sensory garden
bottom of page